Wyciskarka Angel (Angelia) posiada nowoczesną technologię wybijającą się ponad konkurencję, polegającą na dokładnym rozdrabnianiu i miażdżeniu składnika. Ten proces wpływa na uzyskanie soku bardzo dokładnie odfiltrowanego przez sito, z miąższu użytych warzyw lub owoców, bez użycia noży tnących, jakie znajdują się w sokowirówkach. Surowce jakie używamy do produkcji soków, są miażdżone przez dwa stalowe wałki, z których każdy jest długi na około 22 centymetry, a później sok jest dokładnie oddzielany poprze mikrootwory w różnej wielkości. Producent tej wyciskarki zadbał o każdy szczegół i etap produkcji soku, dzięki czemu mamy pewność, że uzyskany napój jest najwyższej jakości.
Całość produkcji soku składa się z trzech etapów co możliwe jest dzięki zastosowaniu nowoczesnych rozwiązań i technologii, mających na celu podniesienie komfortu użytkowania i uzyskanie wysokiej jakości soku. Etap pierwszy to kruszenie i zgniecenie używanych składników, w czym pomagają wymienione już wyżej dwa wałki ślimakowe, jednakowe w swej budowie i sile. W drugim etapie surowce są poddawane działaniu wysokiego ciśnienia i dzięki temu zostaje wyciśnięte około 80% całego soku. Na końcu pozostałości niewyciśniętego soku zostają poddane filtracji przez sito z mikrootworami, a w efekcie końcowym praktycznie z surowca zostaje tylko suchy miąższ, który jest usuwany do oddzielnego pojemnika.
Wszystkie te etapy sprawiają, że sok nie jest mocno napowietrzony ani nagrzany, zatem zachowuje wszystkie swoje wartości odżywcze, a przy tym jest klarowny, o bogatym smaku i aromacie. Wyciskarka Angel sprawdza się w uzyskaniu wysokiej jakości soku przy niemal każdym surowcu, w tym również z ziół, roślin liściastych, pokrzywy czy trawy pszenicznej. Producent, czyli firma CO.,Ltd, to firma specjalizująca się od kilkudziesięciu lat w produkcji wyciskarek i innych sprzętów kuchennych. Więc możemy być pewni, że zastosowane w wyciskarce Angel rozwiązania, są przetestowane i przemyślane ze szczegółami przez specjalistów z tej branży, zatem najbardziej optymalne dla użytkownika.