Oto dlaczego naturalny ocet jabłkowy różni się od innych octów

 Badania na całym świecie wspierają i pochwalają to, co Hipokrates odkrył i czym leczył swoich pacjentów w 400 roku p.n.e. Odkrył on, że naturalny, niedestylowany ocet jabłkowy (lub ACV) jest potężnym eliksirem oczyszczającym i leczniczym - naturalnie występującym antybiotykiem i środkiem antyseptycznym, który zwalcza zarazki i bakterie - dla zdrowszego, silniejszego i dłuższego życia!

Właściwości naturalnego octu jabłkowego z cydru (Apple Cider Vinegar)

Niedestylowany ocet jabłkowy (ACV) jest wytwarzany ze świeżo rozdrobnionych jabłek organicznych, a następnie poddawany procesowi dojrzewania. Najlepiej dojrzewa w drewnianych beczkach, ponieważ drewno wydaje się wzmacniać naturalną fermentację.

Naturalny ACV powinien mieć bogaty brązowawy kolor, a jeśli trzymamy go pod światło, zobaczymy, że jest "mętny" z drobnymi formacjami substancji przypominających pajęczynę, które nazywamy "matką". Im bardziej dojrzały ACV, tym więcej "matki" będzie widać na dnie butelki.

Zapach naturalnego ACV powinien być ostry, a niektóre z nich są tak naturalne i dojrzałe, że aż szczypią w usta.

Ocet jabłkowy z matką - co to jest?

Matka" w ACV jest złożoną strukturą korzystnych kwasów, które mają ogromne korzyści dla zdrowia. Dobra butelka ACV musi zawierać "kulturę macierzystą".

Matka" w organicznym, niefiltrowanym ACV zawiera bogate proteiny, enzymy, antyoksydanty i pożyteczne bakterie, które nadają ACV mętny, pajęczynowaty wygląd. Im dłuższy okres fermentacji, tym większe nagromadzenie tego "śluzu", który składa się z drożdży i bakterii kwasu octowego.

Przefiltrowany ACV nie ma "matki", więc brakuje mu korzyści zdrowotnych, które zapewnia.

Potężne życiodajne minerały w naturalnym occie jabłkowym

Naturalny ACV jest bogaty w potężne życiodajne minerały takie jak potas, fosfor, organiczny sód, magnez, siarka, żelazo, miedź, organiczny fluor, krzem i wiele innych śladowych minerałów.

Kwas jabłkowy w naturalnie sfermentowanym occie jabłkowym (Apple Cider Vinegar)

Ponieważ ACV jest fermentowany z jabłek, jest on doskonałym źródłem kwasu jabłkowego. Niektóre z cudownych korzyści zdrowotnych kwasu jabłkowego obejmują:

  • Redukcja bólu: Jego zdolność do pomocy w zmniejszaniu bólu zaczyna się tak szybko, jak w ciągu 48 godzin od spożycia. Zwiększanie energii: Jego zdolność do przekształcania węglowodanów, białka i tłuszczu w energię, co czyni go doskonałym pokarmem spalającym tłuszcz. Anti-aging: Po zastosowaniu na skórę, kwas jabłkowy usuwa martwe komórki skóry, zmniejsza oznaki starzenia się, w tym zmarszczki i promuje produkcję kolagenu dla elastyczności skóry.

Potas w naturalnie sfermentowanym occie jabłkowym

Kolejnym kluczowym minerałem w naturalnie fermentowanym occie jabłkowym jest potas. Potas występuje we wszystkich pokarmach roślinnych w różnym stopniu. ACV ma bogatą zawartość potasu, a proces fermentacji wzbogaca jego biodostępność dla naszych komórek. To właśnie ten minerał sprawia, że ACV jest tak wyjątkowy i silny.

Większość ludzi cierpi na niedobór potasu z powodu złego wyboru żywności i stylu życia. Potas może być nazywany wielkim oczyszczaczem tętnic, ponieważ spowalnia twardnienie i zatykanie się tętnic.

Niektóre z objawów niedoboru potasu obejmują:

  • Bóle kości i mięśni, zwłaszcza w dolnej części pleców. Chroniczne zmęczenie, ciągłe uczucie zmęczenia - fizycznego i psychicznego Swędząca skóra głowy, łupież i przedwczesne przerzedzanie się włosów lub łysienie Swędzące, obolałe, przekrwione, łzawiące oczy, łatwo się męczą i nie skupiają się tak, jak powinny Mgła mózgowa, słaba pamięć, zapominalstwo uczucie niecierpliwości i drażliwości, nerwowość, depresja i niepokój Zimne dłonie i stopy

 Różnice pomiędzy naturalnym, niedestylowanym octem ACV a octem destylowanym.

Producenci octu produkowane pasteryzowane i filtrowane ocet i nazwać je ocet jabłkowy cydr. Te rodzaje octu są jasnego koloru, jasne i "czyste" - wolne od ciemnego cob-web matki.

Destylacja niszczy potężne enzymy i składniki odżywcze, które są tak bardzo ważne dla zwalczania toksyn w organizmie i stanów zapalnych.

Najczęściej spotykany na rynku ocet destylowany to czysty, klarowny (jak woda) ocet. Smakuje jak ocet, ale nie ma absolutnie żadnej wartości zdrowotnej. Nie zawierają one wartości odżywczych i zdrowotnych naturalnego, w pełni dojrzałego octu jabłkowego z cydru. Nigdy nie kupuj tego typu octu, z wyjątkiem używania go do czyszczenia kuchni i domu!

Czytaj dalej na: http://qqweb.pl