Mango Kale Apple Smoothie bez banana

Jarmuż z mango to jedna z moich ulubionych kombinacji w zielonym smoothie. Mango sprawia, że smoothie jest naturalnie słodkie i bardzo smaczne. Ledwie wyczuwalny jest smak jarmużu, kiedy mieszasz go z mango.

Wczoraj zrobiłam podobne combo o bardziej tropikalnym smaku - smoothie z mango, jarmużu i pomarańczy. Następnego dnia postanowiłam podrasować przepis i wypróbować kombo jarmużowo-mango z jabłkiem. Rezultat jest zupełnie inny. Pomarańcza nadaje smoothie przyjemnie kwaśny posmak. Jabłko natomiast nadaje napojowi gęstą, puszystą konsystencję. Wychodzi naprawdę przyjemny i słodki. Oba te przepisy są wykonane bez banana, więc jeśli chcesz uniknąć bananów w swoich smoothies, te przepisy są zarówno fantastyczne.

Proste i pyszne jabłkowe smoothie z jarmużu i mango

Mango Kale Apple Smoothie Składniki

To proste, ale pyszne zielone smoothie składa się tylko z czterech składników

: mango, jarmużu, jabłka i mleka migdałowego. Nie używa się banana i szczerze mówiąc, nie będzie Ci go brakować.

Aby uzyskać super gładką konsystencję, zmiksuj to smoothie w dwóch krokach. Najpierw połącz mleko i jarmuż. Przetwarzaj, aż uzyskasz jednolitą konsystencję. Następnie dodaj mango i jabłko. Jest to prosta sztuczka, jak uzyskać super kremowe zielone smoothie.

Mleko migdałowe jest moją ulubioną płynną bazą do smoothie. Możesz jednak zastąpić je dowolnym mlekiem według własnego uznania.

Pamiętaj, że ten smoothie zawiera dużo witaminy A i witaminy K. Obie są lepiej wchłaniane z tłuszczem

. Z tego powodu najlepiej jest użyć mleka, które zawiera trochę tłuszczu (naprawdę niewiele potrzeba) lub dodać trochę orzechów lub nasion, jeśli zdecydujesz się użyć płynu o zerowej zawartości tłuszczu.

Aby uzyskać bardziej sycącą wersję tego smoothie

, możesz dodać białko w proszku, kilka łyżek stołowych płatków owsianych lub trochę orzechów czy nasion. Wszystkie te składniki nie zmienią smaku, ale sprawią, że będziesz syty przez dłuższy czas.

Mango Kale Apple Smoothie bez banana

Ten niesamowicie pyszny Mango Kale Apple Smoothie - bez banana - może być Twoim nowym zielonym smoothie. Prosty sposób, aby dodać więcej zieleniny do swojej diety. Jest naturalnie słodkie bez dodatku słodzików. Nie zawiera nabiału ani banana. Idealna przekąska z zaledwie 164 kcal w porcji 10 uncji. Drukuj Przepis Przepis na szpilki Czas przygotowania 5 minsCzas całkowity 7 mins Danie Śniadanie, Smoothie, PrzekąskaKuchniaamerykańska Porcje 2 Szklanki 10 ozKalorie 164 kcal

Sprzęt

  • Blender

Składniki

  • 1/2 filiżanka mleko migdałowe
  • 1 mango (2 filiżanki w kawałkach)
  • 1 jabłko
  • 1 liść jarmużu (1 filiżanka posiekanego, ciasno upakowanego)

Instrukcje

  • Umieść mleko i posiekany jarmuż w słoiku blendera. Przetwarzaj aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
  • Dodać jabłko i mango. Przetwarzaj aż do uzyskania gładkiej konsystencji.

 

Notatki

  • Możesz dodać do tego smoothie siemię lniane.
  • Jeśli lubisz smak imbiru lub kurkumy, możesz dodać ich tyle, ile chcesz do tego smoothie.
  • Możesz zastąpić jarmuż np. szpinakiem lub nawet zwykłą sałatą.

Słowo kluczowe zielone smoothie

Jak pokroić mango na 5 różnych sposobów

Uwielbiam mango, ale mogę przyznać, że nie jest to najłatwiejszy owoc do "pracy". Kiedy używasz świeżego mango w smoothie, wiedząc jak je łatwo pokroić zaoszczędzisz sporo czasu na przygotowanie. W tym filmie Stephen z Not Another Cookie Show demonstruje jak pokroić mango na 5 różnych sposobów. Jest to szczególnie przydatne, gdy robisz własne smoothie bowls i chcesz je udekorować świeżym mango.

Daj nam znać, czy próbowałeś tego przepisu No Banana Mango Kale Apple Smoothie. Napisz nam komentarz poniżej lub podziel się z nami swoimi zdjęciami smoothie na mediach społecznościowych: Facebook, Twitter, Instagram i Pinterest.

Więcej na: http://wyciskanysok.pl